0036 1 232 4246   Kívánságlista

Matrica kisokos - útmutató a jó választáshoz.

A matricák készítésekor ugyanolyan fontos a megfelelő anyag kiválasztása, mint a méret, és a forma, valamint a grafikai tervezés. Ha ezek a tényezők mind összhangban vannak, akkor lesz a végeredmény minden kritériumnak megfelelő, a felhasználás céljához teljesen alkalmas.

Matrica nyomtatás kisokos - útmutató a jó választáshoz.



A matricák készítésekor ugyanolyan fontos a megfelelő anyag kiválasztása, mint a méret, és a forma, valamint a grafikai tervezés. Ha ezek a tényezők mind összhangban vannak, akkor lesz a végeredmény minden kritériumnak megfelelő, a felhasználás céljához teljesen alkalmas.

Íme néhány nagyszerű érv, miért is számít a minőség és az anyagválaszték:
 
  • Nagyobb vonzerő: a kiváló minőségű matricaanyagok, és a professzionális nyomtatási technológia segítségével a tervezet ábrázolása az anyagon szinte életre kel, mély benyomást keltve így az adott termékről.
 
  • Több választás: az anyagválasztás elengedhetetlen, így megtalálhatja azt, amelyik a legmegfelelőbb az adott termékhez, csomagoláshoz, márkához és formatervezéshez.
 
  • Hosszabb ideig tartó: fontos a megfelelő matricaanyag, a nyomtatási eljárás, valamint a ragasztó, hiszen ezeknek a hármas együttműködése fogja megakadályozni a gyors fakulást, sérülést, vagy elcsúszást.
 


1.  Papírmatricák


A matrica szó hallatán a legtöbb ember egyből a papír anyagúra gondol, és jó okkal. A papírmatrica sokoldalú, kiváló értékű és könnyen használható. Képes kielégíteni a csomagolás széles skáláját, valamint az irodában is praktikus lehet. Költséghatékony reklámeszköz, mely ízléses és minőség megjelenést biztosít.


 



2. Vinyl matricák


Az igazán professzionális, légies megjelenéshez a vinyl matricák az ideálisak. Kiválóan működnek mindenféle csomagoláson, példának okáért az üveg-, műanyag palackokon, üvegeken, vagy műanyag zacskókon. A felületük vízálló, így a szépségápolási termékek esetében is nagyon népszerűek, például samponokon, tusfürdőkön. Ami még egy fontos előnye, hogy a vinyl matricák hajlékonyak, alkalmazkodnak a nem síkfelületekhez, rugalmasak. Választható fényes vagy matt felülettel.



 

3. Barna kraft matricák


Nincs is jobb választás ennél a matricánál, ha rusztikus, kézzel készített termékeket vagy szépségápolási produktumokat szeretnénk vele megjelölni. Egészen egyedi, kézműves, organikus megjelenést biztosít ez a típus, mely által az adott termék még kívánatosabb lesz a szemnek.

A matrica ráadásul környezetbarát is, 100%-ban újrahasznosított papírból készül, így nem csak szép, de kevésbé környezetszennyező is. A matrica matt felületére akár még kézzel írni is lehet, így egy egészen egyedi, személyes kapcsolatot adva hozzá, még közelebb hozva ezzel a terméket és a fogyasztókat egymáshoz.

Ezeket a matricákat védőlakkal vonják be, hogy még tartósabbak legyenek. Jól tapadnak a különböző felületekre, így akár alkalmazható üveg-, vagy műanyag tartályokon, palackokon, valamint mindenféle csomagolásokon, mint például papírzacskók, és dobozok.



 

4. Texturált papírmatricák


Ez a típus leginkább az italos palackok, befőttesüvegek vagy a magasabb szintű, minőségi termékek esetében népszerű, enyhe rusztikus hatása miatt. Vastagabb, prémium minőségű papírból készül, szinte olyan érzést keltve, mintha „szőve” lenne, és általában fehéres az alapszíne. Viszont nemcsak a megjelenése teszi vonzóvá, hanem bizonyosan gyakorlati előnyei is, melyek miatt az italok és a palackok számára tökéletesen alkalmassá válik.

Ez a papírmatrica extra cseppálló, és kitűnően funkcionális a nedves, vagy szélsőséges körülmények között is. Nemcsak hogy penész-biztos, de nagy a nedvességtartalma, így hosszabb ideig tartós marad, így ellenáll a jégvödörben vagy a nedves pincében való tartózkodásnak.



 

5. Víztiszta matricák


Az átlátszó matrica kiválóan alkalmas palackokon, csomagolásokon, akár konténereken. Olyan hatást kelt, mintha maga a termékre lenne nyomtatva, miközben a matricán megjelenő színes grafikát egy átlátszó háttér veszi körbe.
Hogy maga a grafika ne legyen átlátszó, ezért erre egy speciális nyomtatási mód lett kifejlesztve. Fehér alányomással nyomtatnak a grafikai terv alá, így nem kell amiatt aggódni, hogy nem fog rendesen látszódni a terméken.
A vinyl matricához hasonlóan, a víztiszta matrica is műanyag alapú, így rugalmas, hajlékony, könnyen alkalmazható.



 

6. OneWay perforált ablakfólia


Ezt a fajtát a leggyakrabban ablakokon használják praktikussága miatt. Népszerűsége annak köszönhető, hogy az üvegfelületre felragasztva, a helyiségből kinézve lehetővé teszi a láthatóságot, viszont kintről befelé korlátozza a belátást. Így az ember védve van a kíváncsi tekintetek kereszttüzétől, s mégis látja, mi zajlik odakint.
Nyomtathatunk rá márkajelzést, színes grafikát, képeket, reklámozva az üzletünket, így messziről is könnyebben észrevehető lesz a szolgáltatás vagy a termék amire a figyelmet fel akarjuk hívni.
 



A legjobb matrica típus kiválasztása!


Az anyagon kívül fontos az is, a matricát tekercsre, ívre, vagy esetleg darabonként formára vágva akarjuk-e kézhez kapni. A tekercsek ideálisak címke készítésére, kisebb mennyiségű matrica esetében az ív, akár a darabonkénti megoldás is jó lehet. Természetesen ez függ attól is, hova szeretnénk felhasználni, osztogatni szeretnénk egy rendezvényen esetleg, vagy termékekre kerülnek fel ragasztásra a matricák.
Tekercsek

A tekercsek a legnépszerűbb formátum nagymennyiségű címkék rendelésekor. Felhasználhatóak üzleti matricaként, valamint egyszerű, gyors és könnyű módot biztosítanak a termékek címkézésére.

Többféle címkefajta is létezik:
  • papírcímkék
  • BOPP (tartós) címkék
  • átlátszó (polipropilén) címkék
  • Írható címkék
  • Fóliacímkék



 

Ív


Az íves matricák kiváló lehetőség kisebb, de akár nagyobb mennyiségű megrendelésekhez, és ajándékokhoz. A rendelés darabszámához mérten, az íven ízlésesen elhelyezik egymás mellett sorokban a matricákat, melyeket utána könnyen le lehet a hordozóról szedni.



 

Darabonként felvágva


A matricák darabonként kerülnek felvágásra. Kisebb mennyiség esetén a hordozó felület valamivel nagyobb lesz, mint maga a matrica, így könnyen le lehet róla húzni. Nagyobb mennyiségnél a riccelés a jellemző, amikor a hordozón van egy bevágás, ami segít a könnyű eltávolításában.



 

Stancolt, formára vágott matricák


Napjainkban nagyon népszerűek a különböző alakú matricák egészen a körtől kezdve az egyedi alakzatokig. Ezáltal még különlegesebb, és emlékezetesebb lesz az adott fólia. Ami nagyon fontos ennél a módnál, hogy a grafika mindenképpen eleget tegyen a nyomdai kritériumoknak, grafikus által megszerkesztett legyen, vektoros formátumban. Így a kész anyag minőségileg kifogásolhatatlan lesz.




Láthattuk, matrica kínálatból bőven van választék, s a jobbnál jobb ötletek segítségével igazán egyedi, megkapó, és igényes matricát lehetséges létrehozni, ami még tartós is. Mindegyik fajtának megvan a maga érdekessége, és erőssége. Nincs olyan, hogy rossz matrica, csak rossz választás, de némi tudással már kétségkívül elkerülhető a tévedés, s így kézzel fogható a siker.


Hasonló bejegyzések

Grafikai Tervezéstől A Termék Kihelyezéséig!
Már 2500+ cégnek segítettünk országszerte a minöségi termékek nyomtatásában.
Valószínűleg neked is tudunk segíteni.

Google értékelések
4.7
(170 értékelés)

Ari Horváth
Ari Horváth
2021.05.28
Nagyon kedvesek, profi a szakmai hátér! Csak ajánlani tudom!!!
Norbert Valasek
Norbert Valasek
2021.05.13
A megrendelés kezdetétől a végéig teljesen megvoltam elégedve. A rendelés egyszerű a weboldalon keresztül, a rendelés leadása utána a kommunikáció megfelelő volt. A megrendelésemhez még egy kis apró ajándékot is kaptam :)
Edina Nagy
Edina Nagy
2021.02.03
A Profireklám H&S Kft. munkatársai segítőkészek, előzékenyek. Köszönöm, hogy marketing partnerük lehetek. Nagy Edina DAS-GEOD Kft. ügyvezető AgroMAP kizárólagos forgalmazója
Jelena Luganszkaja
Jelena Luganszkaja
2021.01.23
Nagyon jó minőségű munkát kaptunk. Ár/minőség nagyon jó. Bármilyen kérdéssel fordultunk, mindegyikre megkaptunk a választ. Kedvesek, udvariasak, és gyorsan és jól dolgoznak. Csak ajánlani tudom.
Kata Nagy
Kata Nagy
2021.02.03
A cégtáblát, molinót és strandzászlót is tőlük rendeltem az üzletembe. Minőségi munkát kaptam, tartották a határidőt! Még lesz pár megrendelésem hamarosan.:-) Köszönöm a munkájukat!