0036 1 232 4246   Kívánságlista

Milyen előnyökkel jár az autófólia?

Napjainkban, ahol szinte fénykorát élik a reklámok, rengeteg eszköz áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy az adott terméket, szolgáltatást, vagy magát a céget minél jobban meg tudjuk ismertetni az emberekkel. Vannak újszerű, és régi, jól bevált módok is. A matricák is már hosszú ideje jelen vannak, mint marketing eszközök, nem hiába, hiszen még mindig igazán hatékonyak.

Napjainkban, ahol szinte fénykorát élik a reklámok, rengeteg eszköz áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy az adott terméket, szolgáltatást, vagy magát a céget minél jobban meg tudjuk ismertetni az emberekkel. Vannak újszerű, és régi, jól bevált módok is. A matricák is már hosszú ideje jelen vannak, mint marketing eszközök, nem hiába, hiszen még mindig igazán hatékonyak.


 

A reklám hatékonysága attól függ, hány emberhez tud eljutni. Minél többen látják, annál nagyobb lesz az ismertsége, és a termék iránti érdeklődés együtt fog járni azzal, hogy a forgalom is nőni fog. Emiatt nagyon népszerűek és praktikusak az autófóliák és mágnesek. Bármerre járunk is a matricázott járművel, azt mások látni fogják, és így jobban a köztudatban leszünk.
 

Visszatekintés
 

Régebben is már használták az emberek reklámozásra a járművüket. Például az autók előtt a lovaskocsikon különböző cégneveket tűntettek fel, amely akkoriban igencsak újító lépésnek számított.
 

A 20. század első felében a járművek lökhárítójára tettek táblákat, amelyeket fémből vagy kartonból készítettek. Ezután megjelentek a szélvédőre ragasztható matricák. Természetesen azóta ez az iparág egyre jobban fejlődött, és egyre inkább minőségi és tartós fóliák kerültek ki a piacra.
 

Napjainkban már választhatunk olyan matricákat is, amiket belülről kell felragasztani az ablaküvegre, és kívülről olvasható. Így akár sokkal több ideig élvezhetjük a matrica adta reklámozási lehetőséget. Akár az egész autót fel lehet fóliázni, formára vágott, vagy betű matricák közül is választhatunk. Ezek mind-mind lehetőséget adnak arra, hogy a kreativitást felhasználva egyedi, feltűnő és mutatós autófóliákat tudjunk készíttetni. Így nem csoda, ha manapság óriási népszerűségnek örvendenek.


 

Mik az előnyei?


Számtalan előnnyel jár az autófólia. A teljesség igénye nélkül, íme, egy pár:
 

  • vízálló

  • tartós

  • egyedi méretek széles választéka

  • sokoldalú – bármilyen méretben és formában kapható

  • színes

  • minőségi nyomtatás

  • nem teszi tönkre a jármű karosszériáját

  • költséghatékony

 

Ezekből láthatjuk, hogy igazán jó választás a gépjármű fóliázása, hiszen inkább csak haszonnal jár ez a termék.
Mivel manapság szinte minden háztartásban van legalább egy autó, az emberek megszokták, a legtöbb helyre ezzel közlekednek, így nagyon praktikus megoldás, ha reklámot akarunk rá felhelyezni. Így bármerre, ahol elhaladunk, látni fogják a hirdetésünket.
 
Természetesen, az elején csak kiadásaink lesznek, de idővel meg fog térülni. Még így is az olcsóbb reklámeszközök közé tartozik, és praktikus is egyben, hiszen nem egy helyben áll, hanem folyton mozgásban van, így több ember fogja látni.
 
Több évet is kibírnak ezek a matricák strapabíró anyaguknak köszönhetően. Egyszerű a felhelyezésük, bár ez függ a mérettől is. Teljes autómatricázást érdemes szakemberre bízni, de ha csak adott felületeket akarunk fóliázni, akkor azt akár mi magunk is meg tudjuk csinálni.
 
Ehhez hasonlóan a mágneses matrica is rendkívül tartós és jól bírja az időjárási körülményeket. Ez is könnyedén eltávolítható anélkül, hogy kárt tenne a gépjármű karosszériájában.


 

Márka népszerűsítése


Ez a fajta reklámeszköz igazán hasznos, ha cégünket gyorsan megszeretnénk ismertetni minél több emberrel. Például, ha szükségünk van egy villanyszerelőre, és visszagondolunk arra, láttunk olyan autót, ami ezt hirdette, és még emlékszünk is a névre, akkor rákeresve az interneten, már meg is találtuk a megfelelő szakembert.
 
Minél régebb óta van a fólia a gépjárművön, és minél többet használtuk, annál jobban fognak emlékezni ránk, hiszen az emberek előtt is így sokkal többször meg fogunk fordulni, jobban benne leszünk a köztudatban.
 
Vannak olyan cégek, akik nagyobb marketing költséggel rendelkezve, gyakrabban tudják változtatni az autómatricáikat. Ez a módszer akkor lehet igazán praktikus, ha egy új ajánlatot, szolgáltatást akarunk hirdetni. Ezáltal is ösztönözhetjük a leendő ügyfeleinket, hogy ha választani kell a cégek közül, akkor mellettünk döntsenek. Ez a módszer szinte olyan, mintha egy weboldalt látogatnánk, csak éppen internet nélkül.
 
Az adott ajánlat mellett szerepelhet a cégnév, a logó, telefonszám, egyéb elérhetőségek és esetleg egy QR kód is. Ezek mind-mind segíteni fognak abban, hogy könnyebben megjegyezzenek minket. A grafikai tervezésnél itt is a jól bevált nagy, szembeötlő képek az ajánlottak, és egy jól olvasható betűtípus. Azt sem szabad elfelejtenünk, ne legyen az egész túl egybefolyó, hanem legyenek meg az ízléses színkontrasztok.
 
Láthattuk, az autómatrica igazán hasznos, praktikus és költséghatékony megoldása cégünk hirdetésének. Nem lehet vele mellényúlni. Egy feltűnő grafikával ki fog tűnni a jármú a tömegből, és sokan meg fogják jegyezni.

 

Hasonló bejegyzések

Grafikai Tervezéstől A Termék Kihelyezéséig!
Már 2500+ cégnek segítettünk országszerte a minöségi termékek nyomtatásában.
Valószínűleg neked is tudunk segíteni.

Google értékelések
4.7
(170 értékelés)

Ari Horváth
Ari Horváth
2021.05.28
Nagyon kedvesek, profi a szakmai hátér! Csak ajánlani tudom!!!
Edina Nagy
Edina Nagy
2021.02.03
A Profireklám H&S Kft. munkatársai segítőkészek, előzékenyek. Köszönöm, hogy marketing partnerük lehetek. Nagy Edina DAS-GEOD Kft. ügyvezető AgroMAP kizárólagos forgalmazója
Jelena Luganszkaja
Jelena Luganszkaja
2021.01.23
Nagyon jó minőségű munkát kaptunk. Ár/minőség nagyon jó. Bármilyen kérdéssel fordultunk, mindegyikre megkaptunk a választ. Kedvesek, udvariasak, és gyorsan és jól dolgoznak. Csak ajánlani tudom.
Norbert Valasek
Norbert Valasek
2021.05.13
A megrendelés kezdetétől a végéig teljesen megvoltam elégedve. A rendelés egyszerű a weboldalon keresztül, a rendelés leadása utána a kommunikáció megfelelő volt. A megrendelésemhez még egy kis apró ajándékot is kaptam :)
Kata Nagy
Kata Nagy
2021.02.03
A cégtáblát, molinót és strandzászlót is tőlük rendeltem az üzletembe. Minőségi munkát kaptam, tartották a határidőt! Még lesz pár megrendelésem hamarosan.:-) Köszönöm a munkájukat!