0036 1 232 4246   Kívánságlista

Autómatrica felhelyezése és eltávolítása néhány egyszerű lépésben

Az autómatrica egy igazán népszerű reklámeszköz, mellyel a forgalmas autóutakon bárhol találkozhatunk. Buszokon, teherautókon, céges furgonokon, de személygépkocsikon is láthatunk ilyeneket, mivel figyelemfelkeltőek, és a folytonos mozgásban levés miatt egy remek reklámozási felületet nyújtanak a járművek.


Az autómatrica egy igazán népszerű reklámeszköz, mellyel a forgalmas autóutakon bárhol találkozhatunk. Buszokon, teherautókon, céges furgonokon, de személygépkocsikon is láthatunk ilyeneket, mivel figyelemfelkeltőek, és a folytonos mozgásban levés miatt egy remek reklámozási felületet nyújtanak a járművek.



Hogyan lehet biztonságosan felhelyezni az autófóliát?

5 egyszerű lépés betartásával akár saját magunk is könnyedén fel tudjuk helyezni az autómatricát, szakember segítsége nélkül.

Így a matrica:
 
  • tartósan a járművön marad

  • nem fog lehámlani vagy az időjárás leszedni

  • nem lesz buborékos

  • úgy fog kinézni, mintha egy profi helyezte volna fel, nem lesz ráncos, vagy görbe


A kedvcsinálás után, térjünk rá a lényegre, s nézzük meg, milyen dolgok betartása segíthet nekünk a professzionális matrica felhelyezésben.
 

1. Lépés: Alaposan tisztítsuk meg a felületet
 

Ahhoz, hogy a matrica jól tudjon tapadni, elengedhetetlen a tiszta felület. Ha koszos, poros járműre akarjuk a matrica rárakni, akkor számítanunk kell arra, hogy nem fog rendesen odaragadni, elcsúszhat, vagy hamarabb leválhat.

Használjunk a felület takarításához szappant vagy sósborszeszt, viszont olyan anyagot NEM szabad, ami viaszos, vagy más maradványt fog hagyni maga után.
 

2. Lépés: Határozzuk meg, hova szeretnénk elhelyezni a matricát.


Azt igazán könnyű meghatározni, hogy a jármű mely oldalára is akarjuk elhelyezni a matricát. Viszont a pontos elhelyezés egy kis mérést is igényelhet. Mérjük meg a matricát, majd a kiválasztott területet. Ez segíteni fog abban, ha a felület nagyobb, mint a fólia akkor a pontos méretek ismeretében középre tudjuk elhelyezni, valamint, nehogy kissé ferdén kerüljön fel.

Ehhez használhatunk vonalzót, mérőszalagot vagy más egyenes eszközt.
 

3. Lépés: A hordozó lehúzása


Ha a matrica kisebb, mint egy alkar hossza, akkor könnyűszerrel le lehet húzni a teljes hordozóját, hogy felragasszuk a felületre.

Viszont ha ennél nagyobb méretű a fólia, akkor mindig csak néhány centimétert húzzunk le a hordozóról, és fokozatosan helyezzük fel a matricát.
 

4. Lépés: Applikáljuk fel a matricát


Helyezzük az autófólia egyik szélét a járműre, és óvatosan kezdjük el simítani egy egyenes, sík eszközzel, akár festékkaparóval, vagy hitelkártyával.
 
  • Ennél a folyamatnál nagyon fontos, hogy lassan, precízen applikáljuk fel, nem kell elsietni a folyamatot.

  • A matrica felületét erősen simítsuk le, így megakadályozzuk, hogy buborékos legyen.

  • A fóliát szorosan húzva tartsuk, nehogy ráncosan tapadjon a járműre, vagy buborékossá váljon

  • Ahogy simítjuk a matricát, lassan húzzuk le a hordozóját

 

5. Lépés: Fejezzük be a munkát


Kicsit hagyjuk a matricát a felületen érintetlenül, hogy rendesen odaragadjon. Utána kiegyenlíthetjük még azokat az apró buborékokat, amiket esetleg nem vettük észre a felrakás során. Mikor buborékot távolítunk el, az egyenes, sík eszközünkkel nyomjuk meg a buborékot a matrica széle felé haladva, hogy a levegő eltávozzon alóla.

NE használjuk hajszárítót vagy más eszközt a matrica szárítására, mivel így könnyen megolvadhat a fólia.


 

Hogy távolítsuk el könnyedén az autómatricát?

 

Egy idő után természetesen szeretnénk leszedni a járműről, esetleg mert egy másikat szeretnénk felhelyezni, vagy csak idejét múlt a hirdetés. Ez a művelet sem bonyolult, mi magunk is könnyedén eltávolíthatjuk néhány egyszerű módszerrel.


1. Módszer: Melegítés


Ahogy a felhelyezésnél már volt róla szó, a hő inkább tönkreteszi a vinylt, mintsem jót tezs neki. Így egy hajszárító segítségével könnyedén eltávolíthatjuk az autófóliát, ha utána nem akarjuk megtartani, hanem inkább kidobnánk.
 
  • Lassan mozgassuk a hajszárítót a vinyl széleire összpontosulva, amíg szépen a széle kezd felkunkorodni vagy buborékos lenni

  • Amint a széles meglazult, csúszattuk a kaparót a fólia alá, és közben a hővel dolgozzuk fel, így felemelve a többi részét is a matricának

 

2. Módszer: Lehúzás


Ha a vinyl már régóta a járművön van, vagy már vannak laza részei, akkor csak annyit kell tennünk, hogy megfogjuk a szálát, és óvatosan elkezdjük lehámozni.

Utána ellenőrizzük le, nem e maradt a ragasztóból vagy a matrica felületéből a járművön apró darabkák.
 

3. Módszer: Víz


Ha az a célunk a matricát még felhasználjuk, akkor egy nedves, meleg ronggyal tudjuk a legsérülésmentesebben leszedni.
 
  • Meleg vízzel nedvesítsünk be egy rongyot, és óvatosan dörzsöljük át vele a matricát

  • Ne tartsuk rajta túl sok ideig egy helyen, mivel így könnyen megolvaszthatjuk a fóliát

  • Várjunk türelemmel, amíg a vinyl elkezd megereszkedni

  • Miután a szélei a felületről felemelkedtek, óvatosan egy kaparóval kezdjük lehámozni a járműről




Ezekkel a módszerekkel könnyedén megszabadulhatunk a feleslegesség vált matricától, s akár egy újra kicserélhetjük.

Hasonló bejegyzések

Grafikai Tervezéstől A Termék Kihelyezéséig!
Már 2500+ cégnek segítettünk országszerte a minöségi termékek nyomtatásában.
Valószínűleg neked is tudunk segíteni.

Google értékelések
4.7
(170 értékelés)

Ari Horváth
Ari Horváth
2021.05.28
Nagyon kedvesek, profi a szakmai hátér! Csak ajánlani tudom!!!
Zoltán Sebők
Zoltán Sebők
2021.06.17
Gyorsan pontosan dolgoznak! Profi csapat!
Norbert Valasek
Norbert Valasek
2021.05.13
A megrendelés kezdetétől a végéig teljesen megvoltam elégedve. A rendelés egyszerű a weboldalon keresztül, a rendelés leadása utána a kommunikáció megfelelő volt. A megrendelésemhez még egy kis apró ajándékot is kaptam :)
Kata Nagy
Kata Nagy
2021.02.03
A cégtáblát, molinót és strandzászlót is tőlük rendeltem az üzletembe. Minőségi munkát kaptam, tartották a határidőt! Még lesz pár megrendelésem hamarosan.:-) Köszönöm a munkájukat!
Jelena Luganszkaja
Jelena Luganszkaja
2021.01.23
Nagyon jó minőségű munkát kaptunk. Ár/minőség nagyon jó. Bármilyen kérdéssel fordultunk, mindegyikre megkaptunk a választ. Kedvesek, udvariasak, és gyorsan és jól dolgoznak. Csak ajánlani tudom.