0036 1 232 4246   Kívánságlista

Miért fontos a megfelelő póló és nyomtatási technika kiválasztása?

Mint minden nyomtatás esetén, a pólóknál is igazán fontos, hogy kiváló minőséget érjünk el. Ehhez természetesen fontos a legjobb szövet és nyomtatási technika kiválasztása. Talán nem tűnik olyan bonyolult dolognak, de mégsem olyan egyszerű ez a folyamat, mint amit elsőre gondolnánk. Nem árt tájékozódni, mielőtt belevágnánk a póló nyomtatás rejtelmeibe.

Mint minden nyomtatás esetén, a pólóknál is igazán fontos, hogy kiváló minőséget érjünk el. Ehhez természetesen fontos a legjobb szövet és nyomtatási technika kiválasztása. Talán nem tűnik olyan bonyolult dolognak, de mégsem olyan egyszerű ez a folyamat, mint amit elsőre gondolnánk. Nem árt tájékozódni, mielőtt belevágnánk a póló nyomtatás rejtelmeibe.



Fontos, tisztában lennünk olyan dolgokkal, mint:
 

  • Különböző szövetek élettartama.

  • A nyomtatott dizájn minősége.

  • A szín intenzitása és telítettsége miatti balesetek.

  • A legjobb képélesség és felbontás megtalálása.

  • A szövet légáteresztése.

 

Mindnyájunknak vannak kedvenc ruhadarabjai, így valószínűleg olyan póló is található a szekrényünkben, amit nagy becsben tartunk. Azt szeretnénk, ha a pólót örökké hordhatnánk, de sajnos ez a vágyunk maximum pár évnél nem tarthat tovább. Emiatt igazán lényeges, hogy a kedvenc pólónk minőségi legyen, hogy minél hosszabb ideig tudjuk magunkon viselni. Biztos mindnyájunknak volt olyan ruhadarabja, ami hamar kiszakadt, foszlani, fakulni kezdett, vagy a varrás jött szét, az ilyen pólók még csak az átlag élettartamig sem jutnak el, és valószínű a nyomtatási technika is eléggé kezdetleges volt.

Mielőtt eldöntjük, milyen anyagú pólót választanánk, szem előtt kell tartanunk, hogy a természetes szövetek gyorsabban öregszenek, mint a szintetikusak. Például, ha kevert anyagokból készül a póló, akkor előfordulhat, hogy egy idő után az anyag elkezd torzulni, hiszen minden szövetnek más-más a lejárati ideje. Ezért érdemes 100% pamutot választani, mert nem csak, hogy minőségi, de még tartósabb is, mint a kevert anyagú felsők.


 

Fontos ellenőrzi az egyedi nyomtatású pólókat


Mielőtt egy nagyobb póló gyártásba kezdenénk, elengedhetetlen, hogy teszteljük a póló anyagát, és akár 1-2 mintapéldányt is készítsünk az egyedi dizájnunkkal rányomtatva. Így láthatjuk, tényleg a megfelelő anyagú felsőt választottuk-e ki, és mennyire strapabíró a nyomat. Nem szabad elfelejtenünk, az a célunk, hogy az ügyfelünk, az alkalmazottaink, vagy mások, akiknek szánjuk a terméket, elégedettek legyenek.
 

Az alapokkal való megismerkedés


Ezek a legfontosabb tényezők, amelyek hatással vannak az egyedi póló minőségére és tartósságára:
 

  • A póló szövete.

  • A nyomtatási technika.

  • Melyik anyag és gyártás felel meg a legjobban a nyomtatási igényeinknek.

 

Melyik pólóanyag a legjobb választás számunkra?

 

Általában a pamut az egyik legnépszerűbb anyag, ha póló nyomtatásról van szó, hiszen a nyomatok ezen néznek ki a legjobban. Tartósabbak, az élettartamuk is hosszabb, mint a szintetikus társaiknak. A kevert szövetű anyagok hamarabb nyúlnak ki, veszítik el a tartásukat, és a minőségüket, hiszen minden egyes szövetfajtának más-más az élettartama. Természetesen ez nem azt jelenti, a pamut anyag önmagában 100%-is minőséget jelent.
 

Pamut anyagok terén is meg kell válogatnunk, melyiket válasszuk. A hosszabb, valamint a sűrűbb szövésű szálak tartósabb ruházatot eredményeznek. Nem a tömegtől, és a vastagságtól, hanem az anyag sűrűségétől és puhaságától függ, mennyire lesz jó az anyag minősége. Vagyis az a pamutanyag, ami egyszerre puha és szilárd, sokkal jobb választás, mint a nehéz és vastag fajtája.


 

Azt se felejtsük el, azért a szintetikus anyagok között is találhatunk jó minőségűt, ugyanígy a természetes szövetek közt is vannak jó és rossz fajták. Például az olyan szintetikus anyag, mint a poliészter, nem igazán örvend jó hírnévnek, de ez nem jelenti azt, hogy eredendően rossz lenne. A divatiparban megvan a saját helyük, ismertek kiváló rugalmasságukról, és légáteresztő képességükről.
 

A nyomtatási technikák figyelembe vétele.

 

Ahhoz, hogy ki tudjuk választani a megfelelő technikát, jó, ha tisztában vagyunk a választási lehetőségekkel.
 

Szitanyomás

 

Az emblémázás egyik legrégebbi módja, mely napjainkban is igazán népszerű. Színenként szitákat kell készíteni, így a tinta a szövetbe jut. Nagyobb mennyiségek esetén ajánlott az alkalmazása, hiszen a sziták előállítása miatt, kis mennyiség esetén igazán költséges az eljárás. Valamint inkább kevesebb színnél célszerű ezt választani, hiszen négy vagy annál is több szín esetén már a digitális, vagy a transzfer nyomtatás a megfelelő.


 

Digitális nyomtatás

 

Közvetlenül a szövetre történik a nyomtatás. Egészen részletes, színes grafikákat is meg lehet valósítani vele. Ennél a technikánál az a fontos, hogy a gépek és a pólók mennyire minőségiek. Egy csúcskategóriás géppel igazán kiváló nyomtatok lehet készíteni.
 

Transzfernyomás

 

Ennél a technikánál nem közvetlenül a textíliára kerül a nyomtatás, hanem egy transzfer papírra, amiről rá lesz vasalva az anyagra. A minőségi anyagok használata itt is nagyon fontos, hiszen ha gyengébb minőségű a póló vagy a transzfer, akkor a nyomat könnyedén leválhat akár 1-2 mosás után az anyagról.
 

Hímzés

 

Leggyakrabban polár felsők, pólók, kabátok, és dzsekik esetén használják ezt a technikát. Igazán szép, egyedi, és exkluzív kinézetett lehet vele biztosítani. Ennél sem mindegy, milyen gépet és cérnát használunk, valamint a percenkénti alacsonyabb öltésszám jobb minőséget eredményez. Az a jó hímző gép és tű, ami nem hagy lyukakat maga után.



 

Válasszuk ki, melyik nyomtatási eljárás és póló anyag megfelelő a számunkra

 

Végig kell gondolnunk, kiknek szánjuk a terméket, hova, milyen eseményre, és az sem egy utolsó szempont, milyen évszakban. Például, ha fesztiválra tervezzük a felsőt, akkor az anyag fontos, hogy könnyű, és légáteresztő legyen. A sportruházatnak pedig szintetikus anyagúnak kell lennie. Ezeket figyelmebe véve, megtalálhatjuk a számunkra legalkalmasabb technikát.
 

Hasonló bejegyzések

Grafikai Tervezéstől A Termék Kihelyezéséig!
Már 2500+ cégnek segítettünk országszerte a minöségi termékek nyomtatásában.
Valószínűleg neked is tudunk segíteni.

Google értékelések
4.7
(170 értékelés)

Ari Horváth
Ari Horváth
2021.05.28
Nagyon kedvesek, profi a szakmai hátér! Csak ajánlani tudom!!!
Zoltán Sebők
Zoltán Sebők
2021.06.17
Gyorsan pontosan dolgoznak! Profi csapat!
Norbert Valasek
Norbert Valasek
2021.05.13
A megrendelés kezdetétől a végéig teljesen megvoltam elégedve. A rendelés egyszerű a weboldalon keresztül, a rendelés leadása utána a kommunikáció megfelelő volt. A megrendelésemhez még egy kis apró ajándékot is kaptam :)
Jelena Luganszkaja
Jelena Luganszkaja
2021.01.23
Nagyon jó minőségű munkát kaptunk. Ár/minőség nagyon jó. Bármilyen kérdéssel fordultunk, mindegyikre megkaptunk a választ. Kedvesek, udvariasak, és gyorsan és jól dolgoznak. Csak ajánlani tudom.
Kata Nagy
Kata Nagy
2021.02.03
A cégtáblát, molinót és strandzászlót is tőlük rendeltem az üzletembe. Minőségi munkát kaptam, tartották a határidőt! Még lesz pár megrendelésem hamarosan.:-) Köszönöm a munkájukat!